Den nye jagtformand

Sten Bach er haglbøsse- og buejæger og modstander af kampe og fjendtligheder.

Sten Bach.
For mig er jagten kammeratskab og naturoplevelser. Kampe og fjendtligheder kan vi ikke bruge til noget,” forklarer den nykårede formand for Jagtforbundet af 2014, som her i weekend holdt stiftende generalforsamling.
Sten Bach blev enstemmigt valgt til den nye post, hvor han, sammen med den øvrige del af bestyrelsen i det nye forbund, nu skal forsøge at profilere den nye organisation ud fra en række holdninger og værdier, som en del jægere tilsyneladende savner andet steds.
”Jeg er opvokset på landet,” uddyber den nye formand, der bor på den gård, der har været i slægtens eje de sidste 400 år, ”og har gået på jagt siden jeg kunne gå. Det foregik tit på den måde, at jeg fulgtes med min far når vi klokken seks om morgenen skulle ud og hente køerne. Så gik vi af sted med haglgeværet og kunne somme tider skyde en ræv inde mellem køerne.”

Politiske ambitioner.
Sten Bach stillede op til det just overståede kommunalvalg i hjembyen Frederikshavn for Liberal Alliance, og opnåede 33 personlige stemmer. Bedre gik det til Regionvalget, hvor Sten Bach opnåede 429 personlige stemmer som rakte til en plads som suppleant i Region Nordjylland.
”Formandsskabet kom som en overraskelse for mig,” forklarer Sten Bach her dagen derpå, og lover at den nye jagtforbund er skabt i samarbejdets ånd. ”Det her er ikke en protestbevægelse, vi vil lægge vægt på nye - og måske gamle tabte - værdier.”
” Monopol har aldrig været sundt, så det er godt med et eller flere alternativer,” uddyber den nye formand sit jagtpolitiske engagement, som tidligere har været udlevet i Dansk Land- og Strandjagt, hvor Sten Bach har været lokalformand indtil weekendens konstitution.
”Det er nogle år siden jeg meldte mig ud af Danmarks Jægerforbund, for vi var en flok der dengang ikke kunne se, at der var plads til nyjægerne. Det er der så kommet i mellemtiden, og det er godt. Men dengang fik vi så vakt liv i en nærmest sovende afdeling af Dansk Land- og Strandjagt.
Vi slås ikke og skælder ud, det er livet for kort til,” pointerer Sten Bach, samtidig med at han understreger, at det især er arbejdet med de nye jægere der ligger ham stærkt på sinde.
”Danmarks Jægerforbund laver et fantastisk stykke arbejde på en række områder, og det skal vi ikke konkurrere med, til gengæld har Jagtforbundet af 2014 nogle holdningsbasserede politikker,” slutter Sten Bach, som har tid i livet og arbejdet til at lægge store kræfter i det nye foreningsarbejde.…

Fra ejendomsmægler til handicaphjælper.
Efter et par tiår med egen ejendomsmæglerforretning i Frederikshavn, en arbejdsuge på 50-70 timer og ønsket om økonomisk succes, lukkede Sten Bach sin virksomhed, mens han selv kunne sætte vikårene under den tiltagende økonomiske krise, forklarer han på spørgsmål om sin nuværende beskæftigelse.
Nu arbejder han på halv tid i en sikret institution for handicappede, hvor en del af belønningen er, at kunne hjælpe andre til et bedre liv.
Sten Bach er født i 1966 og fylder 48 til april.