Den kloge Bukke-Åge

Den kloge Bukke-Åge

Store bukke.

Selvom bukkejagten lakker mod enden, så er interessen for bukketrofæernes størrelse og trofæbærernes alder altid aktuel. Således også på netnatur.dk, hvor Henning Kørvel kaster sig ud i først et angreb mod en ikke navngiven jæger, der i en avis har gjort sig klog på bukketrofæer. Henning Kørvel håner jægeren som en Kloge-Åge. Dernæst tager Henning Kørvel fat på at udlægge det, som han anser for at være sandheden, kun sandheden og intet andet end sandheden.
Om det er Kloge-Åge eller Henning Kørvel der har ret, skal jeg ikke blande mig i, men på NetNatur refereres kort til omfattende dansk forskning på området, hvor bukketrofæer og bukkenes alder krydses.

Den videnskabelige sandhed.

Den undersøgelse har vi naturligvis omtalt her på HuntersMagazine for mange år siden – ja faktisk helt tilbage i 2002. Men i lyset af den fornyede interesse for emnet, så har vi renoveret hele artiklen, der på ligefrem og let forståelig vis forklarer, hvad forskerne nåede frem til den gang i slutningen af 1970erne, hvor man også interesserede sig indgående for bukkeopsatserne.
Så hvis Du ikke er tilfreds med halve vinde og korte konklusioner, men derimod er ude efter hele historien, så kan Du finde alle detaljerne her på HuntersMagazine.

Læs hele artiklen: Hvornår er en buk størst.