Debat om bukkejagten

Debat om bukkejagten

Klik her hvis Du vil deltage i debatten.
Se afstemningen om bukkejagten.

Det skal handle om jagten – ikke trofæerne.

Om bukkejagten blir flyttet eller blir som den er nu gir ikke de yngre bukke større chancer for at leve længere..... Hvis vi får bukke jagt I brunsten blir de da først rigtig skudt væk, for det er da de første der kommer hoppende hvis man piver to gange i bukkekaldet.
Det er kun jægerene der kan lave "større" bukke ved at skyde de rigtige. Og for nogle er jagten jo liså go på en mindre buk end på en stor og jagtens glæde skal vel ikke overgås af medaljer. Høre man ikke tit om folk der har været I udlandet og skudt 4-6 pæne bukke, men derfor var turen ikke go for de fik ikke nogen medalje buk........ Og på jagtfilm fra Afrika har de målebåndet med og det er fremme før antilopen har lukket øjnene, det er jo set flere gange. Selvfølgelig vil alle gerne skyde en stor buk, men det kommer de ikke til ved at rykke jagttiden.

Morten Olsen
Lolland

Fynsk råvildt.

Det ville være oplagt at lave Fyn til et forsøg med sensommer jagt på bukkene. Lige netop nu hvor bestanden er nede p.g.a. sygdom, kunne man nemt forestille sig at lave en 5 årig forsøgs periode, hvor jagt efter brunsten ville gavne råvildtet. Sådan som jeg ser det ville de stærkeste bukke beslå råerne og derved kunne der skabes en stærk bestand, i stedet for at de stærke bukke bliver skudt inden brunsten. Det vile jo ikke betyde at der var færre bukke når jagten starter, eksempelvis d. 15/8. Det ville måske værre lidt sværere, idet bukkene jo ville være det halve år ældre og derfor have lidt mere erfarring, men det er vel ikke det værste der kunne ske for en bukkejæger.
Til Karl Johan Rasmussen, du har fat i noget af det rigtige, jeg har oplevet at finde, ellers stæke rådyr, ligge døde i skoven, allerede midt i 90 erne, på godser som var hegnet.

M V H Poul Mortens