Dansk jæger dræbt i New Zealand

Nicolaj Brun blev 26 år gammel. Han boede i Christchurchog arbejdede som tømrer hos den danske tømmermester og jagtguide Per Jacobsen.

Ulykke.
Nicolaj Brun var på jagt sammen med sin ven og arbejdsgiver danske Per Jacobsen, som kombinere sit liv i New Zealand som tømrer med jagt.
Per er en erfaren bjergjæger og Nicolaj Brun har været på jagt sammen med Per Jacobsen flere gange i den periode, hvor han har boet og arbejdet i New Zealand.
Fredag var de sammen i højderne på Gunn Ridge lidt nord for Franz Josef Glacier.
Per Jacobsen skriver på Facebook, at de to var lykkelige sammen og at de var side om side lige indtil ulykken indtraf.
Detaljerne omkring ulykken er ikke redegjort, men klart står det, at Nicolaj Brun falder langt ned fra en bjergryg og af det lokale politi formodes at være dræbt på stedet.
Per Jacobsen er selv med i de indledende forsøg på at undsætte den styrtede ven. Men dårligt vejr forhindrer en evakuering der først finder sted dagen efter den 7. oktober.

Indsamling.
Per Jacobsen og Freddy Wulff har hen over den forgangne weekend igangsat en indsamling, der skal rejse penge til at bringe Nicolaj Brun hjem til Danmark, så han kan blive begravet af sin familie.
Siden indsamlingen blev sat i gang denne weekend er der indkommet lidt over 120.000 danske kroner.
Indsamlingen fortsætter med uformindsket styrke indtil de nødvendige midler er bragt til veje, oplyser Freddy Wulff her til formiddag.

Doner her:
https://www.givealittle.co.nz/cause/nicolaj#