Bukkejagt i skønne Sverige

Bukkejagt i skønne Sverige

Den smålandske medaljebuk.

Kurt Roland Andreassen fra Harlev har sendt disse billeder og denne beretning om hvordan tilfældet eller forsynet kan være med til at fremskynde jagtlykken.

Bukke jagt i Sverige

Køreturen til bukkepremieren i Sverige i godt selskab med de faste jagtkammerater bringer ofte både minder og forventninger op på et utænkeligt plan.
I år skulle vi prøve et nyt terræn i Småland, og på baggrund af besøget på terrænet i forsommeren var forventningerne atter skruet højt op.
På premieredagen blev der kun set en del råer og lam samt en lille spidsbuk i det fjerne.
Var forventningerne skruet for højt op igen?

Tåge

Lørdag morgen kl. 05.30, ganske få minutter før tågen blev helt tæt, nedlagde jeg en ganske flot 6-ender, der bestemt livede jagtholdet og stemningen op.
Morgenjagten om søndagen var præget af tæt tåge og dette var meget irriterende, da mine forventninger til dagens terræn var store. Jeg sad i det ene af de to mulige tårne i mindst 4 timer, uden at se andet end et lille egern.

Sølvbuk og seksender
© huntersmagazine.com
-

Medaljebukken og den lidt mindre buk.

Tilfældighedens system

Søndag aften trak jeg lod med mit ur, om hvilket tårn der skulle være mit udgangspunkt for jagten.
Hvis sekundviseren på et tilfældigt tidspunkt var mellem 1 – 30, skulle tårnet til højre anvendes og hvis den var mellem 31 og 60 blev det venstre tårn.
Uret viste 13 sekunder over - det blev højre tårn (samme tårn som jeg sad i om morgenen). Det var ærgerligt - efter 4 timer i dette tårn uden at se noget – og jeg har aldrig prøvet det andet tårn.
Jeg måtte dog rette mig urets udfald.

Urets diktatur

I løbet af de næste 2 1/2 time forsøgte 5 gange med uret at få omgjort beslutningen omkring tårnvalget - jeg havde intet set.
Resultatet var dog altid med samme – jeg skulle blive i tårnet.

Den store buk

Umiddelbart efter 6. tur med uret ser jeg pludselig en meget stor buk i skovkanten ca. 70-80 meter borte.
Det er ikke nødvendigt at bruge kikkert – den er meget stor. Efter ganske få minutter kommer den helt fri af skoven og står til er flot sideskud.
Jeg holder på bladet, og lader skuddet gå. Den store buk siger en højlydt hul lyd og vælter omkring. Efter ca. et minut kravler jeg ned af stigen og finder bukken død på skudstedet.

Sølvmedalje

Bukken er en flot og stor ulige 6-ender, med en stanglængde på 28 cm. og en vægt på 414 gram. Bukken er senere opmålt til 121,6 point og har fået tildelt sølv.
Jeg er blevet meget glad for uret som jeg fik af konen i fødselsdagsgave i sommers.

Bukken er tilmeldt Trofælisten, og noteres så snart den atter bliver opdateret – og det sker inden længe.