Bukkejagt 2011

Bukkejagt 2011

Koldt, vådt og magert.

De første timer var tålelige. I alt fald regnede det ikke. Men det var koldt. Lige omkring 10 graders varme og blæsende, så mange jægere på udsatte poster har oplevet gårsdagens bukkepremiere som en yderst kølig fornøjelse. Det har bukkene tydeligt vis også, for de holdt sig i stort antal i skjul.
HuntersMagazine var naturligvis også på jagt i går morges, og vi opsøgte efterfølgende jægerne i Stenlille, som er organiseret i en af landets største lokale jagtforeninger. Overalt er der samstemmende oplysninger. Ringe aktivitet hos råvildtet og færre skud i omgivelserne end der plejer at være.
Nu er ”plejer” som bekendt en meget plastisk størrelse, og hukommelse noget der ofte får fortiden til at stå i et mildere lys, men et faktum var det imidlertid, at der i går morges blevet leveret meget få bukke.
På den store morgenparade i Stenlille Jagtforening dukkede blot fire heldige bukkejægere op, mens resten af de små 50 bukkejægere havde været ude på revirerne forgæves.

De fire heldige bukkejægere fra Stenlille med deres respektive bukke fra premieren i går.

Regn og kulde.

På Sjælland blev eftermiddagen en våd omgang, og de vi har kendskab til, som forsøgte sig med en middagspürsch vendte tomhændede og gennemblødte tilbage til en eftermiddag der stor i regnvejrets tegn.
Først omkring klokken 19 lysnede det på det midterste Sjælland, og en hurtig rundringning til de sjællandske jægere viser, at under en tiendedel af bukkejægerne havde heldet med sig i går aftes.
Men nu er vi da i det mindste i gang, og vejrudsigten frister med tørvejr – og til tider sol – onsdag, torsdag og lørdag....