Buejagtens ABC

Buejagtens ABC

Præcision.

Danske buejægere har færre anskydninger end andre jægere, forklarer Christian Baun, og viser samtidig de seks forskellige skiver man skal skyde på til den afsluttende prøve. Der er tale om seks forskellige vildtarter, og de står inden for forskellige minimums- og maksimums afstande, men skytten kender ikke den præcise distance.
Vanskelige men realistiske forhold, som tvinger bueaspiranterne til at træne intensivt med buen op til den afsluttende eksamen.
Christian Baun er ikke i tvivl om, at han anvendte i omegnen af 100 timer med skydetræning, for på blot fire måneder at bringe sig i en form, der belønnede ham med den lille attraktive bemærkning på det almindelige jagttegn: Buejagt tilladt.

På tv.

Jagtmagasinet på dk4 handler denne uge om buejagt og ikke mindst om hvordan man bliver buejæger. Det er Christian Baun der forklarer, og det gør han godt. Ikke mindst fordi han selv har hele forløbet i frisk erindring, fra et intensivt forløb forrige år.
Programmet blev sendt første gang i foråret 2009, og har repremiere på søndag klokken 17.00 hvorpå det genudsendes yderligere 10 gange i løbet af de kommende 14 dage.
Se planen for genudsendelserne på dk4.