Bly - eller bare ærgerligt

Bly - eller bare ærgerligt

Thomas Krogh Petersen fra Frederiksvær har sendt følgende indlæg, som reaktion på lederen nytårsdag.

Kære Steen.

Det er jo svært - for ikke at sige umuligt - at være uenig med dig i noget som helst. Det gælder både generelt og i forhold til din nytårsleder. Alt for mange jægere lever i en osteklokke, hvor de tror de ikke behøver at tage resten af samfundet med på råd i deres gøren og laden. At nogle endog systematisk overtræder loven (fx ved at anvende blyhagl), samtidig med at de harcellerer over andres lovovertrædelser (fx krybskytteri) viser kun at der er for mange der ikke har fattet pointen: Vi jægere er et absolut mindretal i den danske befolkning - og i hele den vestlige verden.
Vi er NØDT TIL at acceptere at der er flere jagtmodstandere end jægere. Og vi er nødt til at være glade for de smuler der bliver os tildelt, i erkendelse af at alternativet meget vel kan blive - ingenting!

Det skader vores sag ubodeligt at alt for mange jægere udviser en "jeg-alene-vide"-attitude, og dels nægter dialog med omverdenen, dels tager sagerne i egen hånd og fortolker jagtloven MEGET frit. Jeg er enig med dig i at det er et absolut mindretal blandt jægerne der udviser dårlig etik eller direkte lovbrud. Men jeg er også enig med dig i at så længe det bare er én, går det ud over os alle sammen. Og i en ikke alt for fjern fremtid kan det betyde jagtens undergang.

Vi kan ikke forhandle os ud af situationen. Jeg har prøvet at føre dialoger med forskellige jagt-modstandere på forskellige niveauer, og generelt er det mit indtryk at de ikke ønsker at udveksle holdninger og argumenter overhovedet, uanset hvor diplomatisk og imødekommende man går til værks. De har låst sig fast i en helt neurotisk indstilling til tingene, og er hverken til at hugge eller stikke i, selv når man griber dem i lodret løgn eller sygelig forvanskning af tal og statistikker.
Desværre finder man også den atitude - med omvendt fortegn - blandt jægere. Men forskellen på den kategori af jægere og "anti-jægere" er, at der er langt flere "anti-jægere", og de er IKKE på retur. Fremtiden er derfor i bedste fald status quo!

Lad os derfor endelig ikke tro at selvjustits og laissez faire er vejen frem. Vi må bøje os for et demokratisk flertal i befolkningen, der mener at jagt er en små-pervers lystmorderaktivitet, som kun er tilladt fordi jagtorganisationerne har fyldt politikere og embedsmænd med løgn om en masse naturvidenskabelige facts. Og i øvrigt er alle jægere sådan nogle der synes det er sjovt at pløkke udsatte fasaner ned på foderpladserne, og så er vi alle så fede at vi er nødt til at køre i brænd-stofslugende firehjulstrækkere for at kunne befordre os ud til posterne. I sandhed et folkefærd af rigtige mandfolk! Men helt ærlig: Kan vi ikke selv gøre noget for at ændre disse opfattelser, i hverf fald blandt en meget stor del af befolkningen? Vi kan i hvert fald ikke længere leve højt på at også konge- huset forsvarer den danske jagt. Den tid er forbi, hvor en hel befolkning automatisk accepterede en holdning, bare fordi den kom fra statsoverhovedet. Når vi nu ikke kan nå anti-jagt-fascisterne, der jo nok synes at det er synd at slå et vildt dyr ihjel, men ikke synes det er synd at have 4 katte gående i en 2-værelses hele deres liv, så lad os prøve at nå alle de mindre firekantede. Og det kan vi kun ved at vise tingene som de BURDE være hos ALLE jægere, jvf. etik, moral og lovlydighed. Og her starter det hele hos hver enkelt af os:

Den eneste person der er mand for at ændre tingene til det bedre, er jo som bekendt ham du ser i spejlet hver morgen...

Mvh.
Thomas Krogh Petersen