Blaser F3

Blaser F3

Blaser F3 som de vitale dele tager sig ud i et tæt perspektiv.

Topkarakterer.

Det ansete britiske våbenmagasin Sporting Gun anmelder i novemberudgaven den nye F3er fra tyske Blaser. Og artiklen indledes med en generel benovelse over, at det er lykkes en helt ny konstruktør af haglvåben at fremstille et så helstøbt instrument i første forsøg. Derefter følger en nøje gennemgang af de mekaniske dele som i snart sagt alle detaljer bygger på nye filosofier og derfor også på nye patenter. I England regner man sig ellers som lidt af haglvåbnets hjemland og er derfor er briterne da også vanskelige at imponere, men i lige præcis dette tilfælde er der nærmest tale om total overgivelse.

F3 på det danske marked.

Det er GUNTEX der importerer Blaser, og herfra forlyder det, at interessen for F3eren er ganske massiv.
Våbnet produceres i to serier, en jagt- og en sportinglinie, som afviger fra hinanden på en række punkter – om end det er nede i detaljerne at man finder forskellighederne. Mekanikken og nytænkningen af systemerne findes i begge linier. Priserne på de nye jagtvåben varierer fra 26.499,- for standardmodellen til 142.499,- for en Game Royal, mens sportingmodellernes priser varierer fra 29.999,- til 144.999,- som er prisen for en Competition Royal, oplyser importøren GUNTEX.

Blaser F3
© huntersmagazine.com
-

Eksempler på graveringerne i de dyre modeller.

Konklusionerne.

Våbnene levers med 26 – 32 tommers løb og med kamre på 3 tommer. Der er i alle tilfælde tale om O/U modeller med singeltrigger og træskæfter af valnød med fine åretegninger. I Sporting Guns anmeldelse opnår konstruktion og kvalitet af mekanikken 10 point af ti mulige, en yderst sjælden topkarakter.
Handlingen bedømmes til ni, stylingen til otte og pris i forhold til kvalitet til ni – på den samme ti-skala. Eneste minus der fremhæves er, at der i de økonomisk fremkommelige modeller ikke er graveringer eller anden form for udsmykninger, for som anmelderen konkluderer, så kan såvel jægere som sportsskytter godt li´ at der er lidt detaljer at dvæle ved – men så kan man jo bare anskaffe sig en af topmodellerne som er i Blasers vanlige særklasse.

Priser og specifikationer.
Læs også den første omtale af F3.
Nærmeste forhandler.
Blasers site.