Bedre service til jægere

Security i Københavns Lufthavn vil fremover hjælpe udrejsende danske jægere med at tjekke at alle dokumenter er i orden. Det er en ny og forbedret service.

Effektiv og imødekommende.
Københavns Lufthavn er netop blevet kåret som Europas mest effektive. Og det falder i god tråd med den ekstra service som danske jægere fremover vil møde i Security, når de tjekker deres våben ind til flyrejsen.
Foreningen Danske Jagtrejse Arrangører (DJA) har netop modtaget tilsagn om, at der i forbindelse med den sædvanlige security-kontrol af jagtvåben og bagage vil blive udført et specifikt tjek af de toldpapirer, som skal anvendes, hvis jagtrejsen går til et land uden for EU.
Carl-Erik Christensen fra Security i Københavns Lufthavn oplyser overfor Carsten Ottesen, som er formand for Danske Jagtrejse Arrangører, at man fremover vil spørge ind til om ”der rejses uden for EU – og om våbendeklarationen er stemplet hos Skat.
Vi vil ligeledes opsætte et skilt i rummet, på dansk og engelsk, med teksten:
Ved rejser uden for EU:
Passager skal være i besiddelse af VÅBENDEKLARATION, som er stemplet hos SKAT.”

Denne lille ekstra krølle på den sikkerhedsmæssige forretningsgang skulle gerne medvirke til, at de situationer hvor jægere står med deres egne jagtvåben i eksempelvis Johannesburgs Lufthavn og mangler dette afgørende dokument fra SKAT i Danmark kan undgås.

Udrejse med våben.
Det er fortsat tilladt og relativt problemfrit at flyrejse med jagtvåben, når man er opmærksom på de forbehold der er i forbindelse med rejser til eksempelvis Zimbabwe og hvis man rejser via Holland og England.
Når det er sagt, så er netop disse forhold for rejsende jægere så omskiftelige som det danske aprilvejr, og derfor et af de steder hvor man for alvor har fornøjelse af at rejse med et stort og veldrevet jagtrejsebureau – for de har styr på alle detaljerne. Også de nyeste.
Udgangspunktet er ellers enkelt nok:
Rejser man inden for EU er det blå Våbenpas tilstrækkelig dokumentation ved ud og indrejse. Langt de fleste lande som man rejser ind i med jagtvåben kræver, at man er i besiddelse af en invitation eller dokumentation for hvor jagten/konkurrencen skal finde sted.
Rejser man uden for EU skal man foruden EU Våbenpasset også medbringe den danske våbentilladelse, hvis der er tale om rifler, og samtlige våben skal registreres i den såkaldte Tolddeklaration B, som skal stemples hos SKAT enten hjemmefra eller ude i lufthavnen.
Også her skal man være i besiddelse af behørig dokumentation for at man har en legitim grund til at indføre sine våben i det land man besøger.
Og så burde det sige sig selv, at man også skal medbringe sit danske jagttegn, og i visse situationer også jagttegnet til jagt i det land man besøger – det sætter eksempelvis de tyske myndigheder stor pris på.
De danske jagtrejsebureauer hjælper sædvanligvis med en gedigen tjekliste til at få styr på disse detaljer.

Star Allianceer bedst.
Når det kommer til de enkelte flyselskaber er der stor forskel på deres lyst og evne til at håndtere rejsende med jagtvåben.
Her skal man være forberedt på alt – hvis man ikke benytter sig af et jagtrejsebureau – lige fra personale som er imod jagt og derfor ikke vil betjene den rejsende jæger til flyselskaber som bare ikke medbringer våben.
Nu om stunder er det en ualmindelig god idé, at få registreret i flyselskabets system at man medbringer jagtvåben, allerede når man køber billetten.
Hos Star Alliance-selskaberne har de i Københavns Lufthavn den ekstra service, at man som våbenrejsende skal tjekke ind i det lille kontor der er lige ved udgangen til taxaholdepladsen i Terminal 3. Det er en kæmpe fordel, og derfor er Star Alliance for tiden den bedste sammenslutning af flyselskaber man kan vælge, når jagtrejsen begynder i Københavns Lufthavn.