Anskydninger og aflivning

Anskydninger og aflivning

Jagt.

Hver søndag klokken 17.00 er der jagt på tv. Det er danske og landsdækkende dk4, der nu i otte år har fulgt jagten på tætteste hold. Indtil videre er det blevet til 150 programmer, og i eftermiddag ruller det 151. over skærmen.
I den udsendelse medvirker formanden for Danmarks Jægerforbund, og han kommenterer på den seneste rapport om anskydninger, som for få uger siden afslørede, at antallet af gæs med hagl i kroppen er stigende. Vi linker til den historie i bunden af denne side.
En af de ting som Ole Roed Jakobsen slår fast i løbet af interviewet, der foregår ved lejrbålet ude i skoven, er, at anskydninger ikke kan undgås, når man går på jagt. Og han tager også hul på den etiske overvejelse i den forbindelse, ved at fundere over, hvor langt ned anskydningerne skal, før det vil være acceptabelt.

Aflivning.

Alle med en vis livserfaring husker nok, at DRs Søren Ryge fik en frygtelig medfart i mederne – og siden i retsmaskineriet – fordi han aflivede en duge ved at klemme den. Sådan som man tidligere affangede anskudt vildt. Nu tager værten fra Jagtmagasinet tråden op, og viser i aften hvordan man afliver en påskudt and med tænderne. Det ser relativ dramatisk ud, og der skal nok være en og anden der får eftermiddagskaffen galt i halsen af den grund. Men Steen Andersen opsøger efterfølgende den lokale vildtkonsulent fra Naturstyrelsen, for at afdække om aflivningsmetoden er lovlig.
Det svar får vi i aften klokken 17.00....

Anskydningerne stiger.
Se planen for genudsendelserne af Jagtmagasinet.