Anskydninger

Anskydninger

Disse år bliver gæssene flere og de indtager nye områder. Derfor vil jægere som ikke tidligere har krydset klinger med de store fugle, nu have mulighed for at prøve denne udfordring, og det stiller nye krav til viden og færdigheder.

Ingen grund til panik.

Som bebudet allerede i morges har vi dagen igennem søgt efter kommentarer til den nyeste rapport fra det officielle Danmark der dokumenterer, at anskydningerne er stigende for kortnæbbede gæs, og at den er stabil for ræv og edderfugl.
Her følger formanden for Danmarks Jægerforbund Ole Roed Jakobsens reaktion på rapporten.
Er I ikke sendt ude med gåsemøder og anskydningstiltag, nu hvor anskydningerne atter er stigende?
”Nej det er vi ikke. Det er et år siden vi genoptog praksisen med de gule og de røde kort. Møderne er en opfølgning.
Men skulle fokus ikke tidligere have været drejet hen på anskydningerne?
”Jeg synes vi har haft fokus på anskydningerne hele tiden, og bragt temaer om emnet i Jæger eksempelvis.
Jeg synes ikke, der er noget i den her rapport, der er overraskende, og jeg er glad for at vi holder et stabilt lavt niveau på ræv og edderfugl. Samtidig kan jeg konstatere, at der ikke var løftede øjenbryn i den her sammenhæng under mødet i Vildtforvaltningsrådet den anden dag (den 15. September, red)."

Ole_Roed_Jakobsen
© huntersmagazine.com
2011, Steen Andersen

.

Formanden for Danmarks Jægerforbund Ole Roed Jakobsen er ikke sortseer, og siger, at vi godt kan blive bedre til at undgå anskydningerne, og at vi nok skal vise det ved den næste undersøgelse af forholdene.

Men man kan vel altid blive bedre?
”Vi kan aldrig ramme nul, men jeg er godt tilfreds med, at vi har fået ræven ned på under 10 procent.”
Gæssene er vel også det største problem, og det omfatter formodentligt alle arterne?
Vi har en opgave i forhold til gæssene. Men i stedet for hele tiden at pege fingre af de der ikke rammer ordentligt, så skal vi hellere lære jægerne hvordan jagten bedst gennemføres. Så har vi også et udbytte med hjem, og det er jo hvad det handler om.
Indtil videre har der været 200 jægere til de første tre gåsejagtsmøder og det finder jeg tilfredsstillende,” slutter jægerformanden denne samtale mens han understreger, at Jægerforbundet ikke hviler på laurbærene fra tidligere tiders gunstige reduktioner af anskydninger.

Relaterede artikler.

Læs artiklen om anskydninger.
Læs om gåsemøderne.
Læs også Claus Lind Christensens reaktion.