Anskydninger

Anskydninger

Strandjæger.

Det ser ikke for godt ud i forhold til gæssene, som vi anskyder i stigende grad. Derfor har vi bedt om kommentarer fra en række af de personer, som har den aktuelle gåsejagt tæt inde på kroppen.
Claus Lind Christensen er medlem af Strand- og havjagtsudvalget, og han svarer beredvilligt på vores spørgsmål om rapportens resultater:

Interview:

Claus Lind Christensen hvordan ser du på den sidst nye anskydningsrapport ud fra det perspektiv, at du selv var med til at behandle spørgsmålet på Strand- og havjagtudvalget den 28. september 2010?
“Jeg glæder mig naturligvis over resultatet for ræv og edderfugl, men jeg er naturligvis ked af, at det ser ud til at mængden af anskydninger tilsyneladende er steget for de kortnæbede gæs. Når det så er sagt, er jeg dog svært tilfreds med, at vi af egen drift har fået sat en kampagne i gang i forhold til gåsejagten, således at vi har været i stand til at agere proaktiv.
De drøftelser vi havde i strand- og havjagtudvalget, kom netop i stand, efter at der var kommet nogle meldinger på, at der igen var folk der skød på for lange hold, og her kunne vi naturligvis ikke side med hænderne i skødet og vente. Dette var baggrunden for, at vi foreslog der skulle iværksætte en kampagne, som indeholdt en god portion positiv oplysning, om hvordan gåsejagt bør drives, samt en lille smule ”pisk” i form af at de røde og grønne kort fra den første kampagne bliver genoplivet.”

Claus_Lind_Christensen
© huntersmagazine.com
2011, Steen Andersen

.

Claus Lind Christensen er havjæger om en hals, men har ingen problemer med at bevæge sig på land for at efterstræbe eksempelvis de danske forårsbukke.

Stopper indsatsen så her?
"Set fra min stol stopper indsatsen mod anskydninger selvfølgelig ikke her, og det må den aldrig. Vi skal fortsat arbejde for at informere om hvordan anskydninger kan undgås, som en del af det at udvikle jagten og jægerne i Danmark.
En del af de planlagte gåsemøder er afholdt, men der er to tilbage i Jylland og her vil jeg som andre også opfordre til at deltage enten den 26. september i Vestjylland eller den 27. september i Sønderjylland,” slutter Claus Lind Christensen

Du kan læse mere om gåsemøderne ved at klikke her.