Afrikansk storvildt

Afrikansk storvildt

Kødets oprindelse.

På søndag er der et nyt afsnit i tv-stationen dk4s afrikanske jagttema. I denne omgang nedlægger programmets vært en gamle medtaget giraf, og følger hele det enorme dyrs vej gennem processen frem til trofæ og mad.
”Det her er et program, som jeg længe har glædet mig til at vise, for vi fortæller historien bagfra. Så vi starter derude hvor kødet ender og slutter med at vælte giraftyren,” forklarer Steen Andersen som tager en chance ved at vise selve drabet i detaljer.
”Vi vil gerne dokumentere den velkendte jagthistorie om, at alt det kød vi producerer, anvendes til noget fornuftigt. Og det lykkes virkelig her, hvor den halve giraf ender på en lokal kommuneskole, hvor ungerne får kødet. Det er en fest,” fortsætter Steen, som er krystal klar over, at det sikkert vil virke stærkt på en masse af programmets seere – nok mest de der ikke er jægere – at se den store giraf gå i den afrikanske jord.

Giraf
© huntersmagazine.com
2011, Steen Andersen

.

Giraffens hjerte. Billedet siger vel mere end ord....

Stærke billeder.

”Sædvanligvis klipper vi udsendelserne, så selve drabet sådan foregår ude på distancen eller omme bag krattet, men nu skal det altså være,” forklarer jægeren, der mener, at når den rette sammenhæng fremgår tydeligt, så vil alle kunne acceptere, at de vilde dyr omsættes på en bæredygtig måde, og til gavn og glæde for ikke mindst den lokale befolkning.
”Ja, man kan jo aldrig være sikker, men nu vover jeg alligevel at tone rent flag, og så må vi se om vi kan argumenterer tilstrækkeligt stærkt for vores drabelige tendenser,” slutter Steen Andersen med et djævelsk smil i mundvigen.
Jagtmagasinet om den afrikanske storvildtjagt og kødets oprindelse sendes første gang på søndag klokken 17.00 og igen mandag klokken 22.30.
Derefter genudsendes programmet en halv snes gange.